Neljapäeval valiti Tallinnas toidumessil konkursi „Parim koolisöökla“ võitjaks Tabasalu Ühisgümnaasium, mida esindasid Liidia Maikina ja Merle Indermitte. Võidu tõid neile heigifileest valmistatud kalasupp, hakkliharull köögiviljatäidisega koos kartuli-kõrvitsapudruga ning kihiline mannapuder mahlakisselliga, teatas Tervise Arengu Instituut (TAI). Finaalis osalenud kuue kooli kokad pidid kahe tunni ja 20 minuti jooksul valmistama kolm rooga: prae ja magustoidu koolis kasutusel olevast igapäevamenüüst ning lisaks uuendusliku kala-köögiviljasupi omal valikul. Supi toorained pidid jääma koolile sobivasse hinnaklassi ja reaalsesse valikusse. Žürii hindas toidu maitset ja välimust, serveerimist, toiteväärtust, toitainelist koostist ja omavahelist sobivust, samuti valmistamise protsessi: kokkade professionaalsust ja hügieeninõuete täitmist. Kala-köögiviljasupi juures jälgiti lisaks ka roa uudsust, võimalikku populaarsust õpilaste seas ja roa reaalse valmistamise võimalust koolisöökla tingimustes. Žürii esimehe, restorani C´est La Vie peakokk Vello Kivibergi sõnul oli võistlus tänavu tasavägisem kui kunagi varem. Parima kalasupi valmistas žürii hinnangul Valga Põhikool, parima prae Tabasalu Ühisgümnaasium ning parim magustoit oli žüriiliikmete arvates Põlva Keskkoolil. „Eriauhind meie poolt läheb Häädemeeste koolile, kelle road olid kõige koolisõbralikumad ja paremini teostatavad koolimenüüs,“ lisas Kiviberg. Konkursile registreerus sel aastal 13 kooli. Finaalis osalesid Häädemeeste Keskkool, Paikuse Põhikool, Põlva Keskkool, Tabasalu Ühisgümnaasium, Türi Toimetulekukool ja Valga Põhikool. Tervise Arengu Instituut valis parimat koolisööklat tänavu seitsmendat korda. Konkursi eesmärk on juhtida avalikkuse tähelepanu koolitoidule ja selle valmistajatele ning tunnustada parimaid. 2011. aasta parima koolisöökla tiitli sai Vääna Mõisakool, 2010. aastal Sõmeru Põhikool ning 2009 aastal läks võit Kivi-Vigala Põhikoolile.
Parimad koolikokad on Tabasalu Ühisgümnaasiumis
Parimat koolitoitu tehakse Tabasalus kalast ja kõrvitsast.
Lisa kommentaar