Harjumaal asuva Rannamõisa lasteaia lapsed valmistasid Laulasmaa SPA peakoka Angelica Udekülli käe all mahetoorainest jõulumagustoite. Sealses lasteaias väärtustatakse mahetoitu ning kasvatatakse ise köögivilju.
„Väikestel lastel on uskumatult palju entusiasmi ja nad saavad üsnagi keeruliste ülesannetega hästi hakkama,” ütles Angelica Udeküll. „Ise tehes tuleb paremini ka mõistmine sellest, kuidas toit valmib ja mida sisaldab.”
Mahekokkamise korraldaja Merit Mikk kinnitas samuti, et lapsed teavad toidust päris palju ja et oma osa on siin ilmselt ka lasteaial: „Rannamõisa lasteaed on üks neist, kus mahetoitu juba üsna palju pakutakse ning sealjuures õpetatakse lastele tervislikku ellusuhtumist laiemalt.”
Rannamõisa lasteaias jõuavad mahedana lauale teraviljatooted (jahud, helbed, mannad, makaronid), taimeteed, maitseained ning ka köögiviljad. Vahel ka talle- ja veiseliha. Mahetooted tarnitakse TÜ Eesti Mahe abiga. Lapsed söövad hea meelega putrusid, makarone, eri värvi porgandite segu ning ka lambaliha kotlette. Hästi juuakse ka taimeteed.
Rannamõisa lasteaias teatakse hästi, kuidas taimed kasvavad ja mida selleks vaja läheb: rühma aknalaual kasvatavad lapsed ise kurke ja suhkruhernevõrseid, ajatavad idusid ning lasteaia hoovis on igal rühmal taimekast, kus siis ühiselt külvatakse ning saaki koristatakse. Ka toiduvalmistamisel saavad lapsed kätt harjutada.
Rannamõisa lasteaia ürituse korraldasid MTÜ Ökoloogiliste Tehnoloogiate Keskus ja MTÜ Saare Mahe projekti „Mahetoidu teavituskampaania” käigus, toetas põllumajandusministeerium.
Lisa kommentaar