Kogu päev

Leivategemise lugu Eesti Vabaõhumuuseumis

04.09–26.09 Leivategemise lugu Eesti Vabaõhumuuseumis (Eesti Vabaõhumuuseum, Vabaõhumuuseumi Tee 12, Tallinn, Eesti ) „Austa leiba, leib on vanem kui meie.“ Teekond leivapätsi valmimiseni on pikk ning töömahukas. Kes tahab suve lõpul kuldselt rukkipõllult saaki lõigata, peab viljaterad juba eelmisel sügisel maha külvama. Õpime selgeks koodiga rehepeksu, vilja tuulamise, käsikivil jahu jahvatamise ning maitseme koos musta leiba. Vaata lisa https://lydian.ee/broneeri/programmid/evm/leivategemise-lugu/

Eesti leiva päev

7. septembril kl 10–16 toimub Eesti Vabaõhumuuseumis traditsiooniline Eesti leiva päev ja sügislaat. Kesk kirevat lõikusaega kutsume külla kõiki, kel huvi eestimaise traditsioonilise toidu vastu. Päeva peakangelane on kodumaine rukkileib. Osa saab Eesti leiva loost – viljapeksust kuni leiva küpsetamiseni. Valime parima käsitööleiva ning peame käsitöö- ja toidulaata. Sündmus kuulub Eesti toidu kuu 2025programmi. Rohkem infot https://evm.ee/sundmused/eesti-leiva-paev-ja-sugislaat

Õpetajate Leht